Afyonkarahisar'da, Milli Mücadele'nin en önemli tanıklarından biri olan Zafer Müzesi, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde yeniden açıldı.

Gözden kaçırmayın

Şehidimiz göz yaşlarıyla uğurlandıŞehidimiz göz yaşlarıyla uğurlandı

Afyonkarahisar'da, Milli Mücadele'nin en önemli tanıklarından biri olan Zafer Müzesi, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde yeniden açıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

VATANIMIZ UĞRUNA CANLARINI FEDA EDEN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM
Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu tarihi günün önemine vurgu yaparak, "Zaferin şehrinde, mücadelenin, direnişin, milli iradenin şehri Afyonkarahisar’da, TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’u ve siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Büyük Zafer’in ve Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 102. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu tarihi bina, Büyük Taarruz sırasında, Afyon’un düşman işgalinden kurtuluşunun ardından Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ve komutanları tarafından karargâh olarak kullanılmıştır. Bugün, bu önemli yapıyı restore ederek yeniden halkımızın ziyaretine açıyoruz" ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR'DA YAŞANAN DESTANSI MÜCADELE ZİYARETÇİLERE AKTARILACAK
Vali Yiğitbaşı, “Restorasyon çalışmaları kapsamında müzenin çatı örtüsü yenilenmiş, duvarları güçlendirilmiş ve iç mekanda yenileştirme çalışmaları yapılmıştır. Toplam on yedi odaya sahip olan müzenin on bir odasında, savaşlarda elde edilen tarihi kalıntılar, topografik haritalar, görsel tanıtımlar ve interaktif ekranlar gibi yenilikçi imkanlarla o dönemde Afyonkarahisar'da yaşanan destansı mücadele ziyaretçilere aktarılacak. Mücadele'nin aziz ve manevi ruhunu daima yaşatmak dileğiyle, Zafer Müzesi şehrimiz için hayırlı olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş’a da şehrimizi teşrifleri için huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" dedi.