Afyonkarahisar mutfağının zenginliğini ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 6'ncı GastroAfyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nde gala gecesi düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Şüyuu vukuundan beterdirŞüyuu vukuundan beterdir

Afyonkarahisar mutfağının zenginliğini ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 6'ncı GastroAfyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nde gala gecesi düzenlendi.

GALA GECESİNE YOĞUN KATILIM OLDU
Yerli ve yabancı gastronomi tutkunlarını bir araya getiren gecede, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ünlü şefler, yerel üreticiler ve misafirler Afyon mutfağının eşsiz lezzetleriyle buluştu.
Afyonkahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, il protokolü, ünlü şefler ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

AFYONKARAHİSAR HER GEÇEN DAHA ÇOK BİLİNEN, DAHA ÇOK ZİYARET EDİLEN VE DAHA ÇOK MERAK EDİLEN BİR ŞEHİR OLUYOR
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Gala programına katıldı. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtan festivalin hayırlı olmasını dileyen Valimiz Yiğitbaşı, festivale katılarak destek olan tüm şeflere teşekkür etti. Afyonkarahisar’ı her platformda tanıtmak için yoğun gayret sarf ettiklerini söyleyen Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın her geçen daha çok bilinen, daha çok ziyaret edilen ve daha çok merak edilen bir şehir olduğunu belirtti.

MUTFAĞIMIZI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Festivalle kadınların üretimdeki gücünü ve gençlerimizin yenilikçi bakış açısını destekleyen bir etkinliğe ev sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisar’ın mutfak zenginlikleri, yerel üreticilerimizin emeği ve gençlerimizin katkılarıyla dünya çapında daha güçlü bir kimlik kazanıyor. Bu festival yalnızca gastronomi kimliğimizi pekiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda Afyonkarahisar’ımızın ulusal ve uluslararası düzeydeki tanıtımını artırma, turizmi canlandırma ve ekonomik kalkınmamıza katkı sağlama misyonunu da taşıyor. Afyonkarahisar’ı ve mutfağımızı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.