İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen yeni hububat alım fiyatlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Şeref Olgun, yapılan açıklamalarda yer alan fiyatların çiftçilerin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu ve en azından kilogram başına 15 Türk Lirası olması gerektiğini savundu.
Gözden kaçırmayın
Yurdunuseven: AK Parti’de siyaset milletin menfaati için yapılırİYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen yeni hububat alım fiyatlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Şeref Olgun, yapılan açıklamalarda yer alan fiyatların çiftçilerin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu ve en azından kilogram başına 15 Türk Lirası olması gerektiğini savundu.
“AÇIKLANAN RAKAMLAR YETERLİ DEĞİL”
TMO'nun açıkladığı fiyatlarda, makarnalık buğdayın ton başına 10 bin TL, ekmeklik buğdayın 9 bin 250 TL ve arpada 7 bin 250 TL olarak belirlendiği duyuruldu. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı çiftçilere buğday için ton başına bin 750 TL, arpada ise 750 TL destek ödemesi yapılacağı bildirildi.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, geçen yıla göre gerçekleşen yüzde 8'lik artışa rağmen, özellikle çiftçilerin girdi maliyetlerindeki yüksek artışın görmezden gelindiğini belirtti. Olgun, makarnalık buğday alım fiyatının 10 bin TL olmasının yeterli olmadığını, maliyetler dikkate alındığında bu rakamın 15 bin TL olması gerektiğini ifade etti.
SERT BİR DİLLE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Sert bir dille hükümeti eleştiren Şeref Olgun, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerin yok olma noktasına getirildiğini, ithalatın hükümet politikalarında öne çıktığını söyledi. Ayrıca yetkililerin çiftçiye yönelik açıklamalarını da eleştiren Olgun, yetersiz fiyatlandırmanın üreticilere büyük bir darbe vurduğunu ve AKP Milletvekillerinin üreticiyle dalga geçer gibi utanmadan hayırlı olsun tweetleri attıklarını belirtti.
Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun son olarak, açıklanan hububat fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kaldığını vurgulayarak bu durumun gıda üreticileri için bir ölüm fermanı niteliğinde olduğunu ve hububatın kilogram fiyatının en az 15 TL olmasının şart olduğunu dile getirdi.
Yorumlar
Yorum Yap