Afyonkarahisar İl genelinde emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda;
JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU:6 GÖZALTI
JANDARMADAN MAGANDALARA YÖNELİK OPERASYON
KONYA YOLU KANA BULANDI: 1 ÖLÜ, 2 KİŞİ YARALANDI
KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞAHIS SİKKE VE DEFİNE ARAMA ARAÇLARIYLA YAKALANDI

Gözden kaçırmayın

3 ayrı suç kaydı ile aranıyordu3 ayrı suç kaydı ile aranıyordu

JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU:6 GÖZALTI
Afyonkarahisar’da jandarma tarafından bir ilçe ve 3 beldede gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 240 gram esrar ile birlikte değişik türlerde uyuşturucu maddeler ele geçirilirken, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İscehisar ilçesi ile Salar, Sülün ve Değirmenayvalı beldelerinde İ.H., M.G., M.K. S.G. M.D. ve O.D. isimli şahısların evlerinde uyuşturucu madde kullandıkları ve kaçak sigara, elektronik sigara ile açıktan tütün satışı yaptıkları yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler önceden belirledikleri adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda yapılan aramalarda 35 kök kenevir bitkisi, 1 kilo 240 gr esrar, 3 gr kenevir tohumu, 5 adet uyuşturucu hap, ruhsatsız av tüfeği, 5 bin 280 adet doldurulmuş makaron, 10 kilo 300 gr açık kıyılmış tütün, 3 kilo 500 gr nargile tütünü, 7 adet elektronik sigara ve 15 adet elektronik sigara likiti ele geçirildi. Olayın ardından 6 kişi gözaltına alındı.

JANDARMADAN MAGANDALARA YÖNELİK OPERASYON
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen düğün ve eğlencelerde havaya ateş açan 11 maganda jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipler geçtiğimiz Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Sinanpaşa ilçesine bağlı Bulca köyünde silahla havaya ateş ederek genel güvenliği tehlikeye sokan 11 şüpheli şahsı tespit etti. Ardından şahısların adreslerine baskın düzenleyen ekipler yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği, 4 tabanca, 2 kurusıkı tabanca ve bine yakın mermi ele geçirdi. Olayın ardından şahıslar gözaltına alındı.

KONYA YOLU KANA BULANDI: 1 ÖLÜ, 2 KİŞİ YARALANDI
Afyonkarahisar'da kamyonet, tır ve otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, A.A, (48) idaresindeki 34 UV 7811 plakalı kamyonet, Afyonkarahisar-Konya kara yolunun 18. kilometresinde aynı yönde seyreden M.O, (36) yönetimindeki 26 GP 773 plakalı tırın dorsesi ile N.Y'nin (35) kullandığı 26 TH 474 plakalı otomobile çarptı. Kazada, kamyonetteki U.G, (56) yaşamını yitirdi. Yaralanan kamyonet ile otomobil sürücüleri ise ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan incelemenin ardından U.G'nin cenazesi morga götürüldü.

KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞAHIS SİKKE VE DEFİNE ARAMA ARAÇLARIYLA YAKALANDI
Afyonkarahisar’da devriye gezen jandarma ekiplerini görünce kaçmaya çalışan bir kişi aracında sikke ve define arama araçlarıyla yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı beldesinde devriye gezen jandarma ekipleri kendilerini gören bir şahsın kaçmaya çalıştığını fark etti. Ardından şahsı yakalayan ekipler yaptıkları kimlik sorgulamasında isminin S.Ş., olduğunu belirledikleri şüphelinin aracında arama yaptı. Aramada13 adet sikke, kazma, dedektör, kulaklık ve el feneri ele geçirildi. Olayın ardından şahsın gözaltına alındığı bildirildi.