ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2024 yılı Temmuz Ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gözden kaçırmayın

Seçili ürünleri ekenler kazanacakSeçili ürünleri ekenler kazanacak

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2024 yılı Temmuz Ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, meclis salonunda üyelere yaptığı konuşmasında, “Dış İlişkiler çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz ay, Özbekistan’ın en büyük ikinci eyaleti olan Namangan eyaletinin Valisini ve beraberindeki heyeti İlimizde misafir ettik. Heyet özellikle termal otel alt yapısı ile ilgili şehrimize geldi. Otellerimizin alt yapısı ve termal su kullanımı ile ilgili incelemelerde bulunan heyet, Odamızda sektörel toplantı gerçekleştirip tecrübe paylaşımında bulundu. Milli Komite Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yaptığım Milletler Arası Ticaret Odası’nın (ICC) Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldım. TOBB Başkanımızın idaresinde gerçekleşen toplantıda, birazdan sizlerle de paylaşacağım, piyasalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundum” dedi.

SERTESER, HİSARCIKLIOĞLU’NUN YAPTIĞI ZİYARETE DEĞİNDİ

Geçen hafta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Afyonkarahisar’a gelmesine de değinin Serteser, “Geçtiğimiz hafta Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu misafir ettik. Heyette TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ve TOBB’un en önemli iştiraki olan ve birlikte çalıştığım, Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da yer aldı. Öncelikle Ticaret Borsamızın lisanslı depoculuk tesisinin açılışını gerçekleştiren Başkanımız, Dinar, Sandıklı ilçelerinde Oda-Borsa ve Belediye ziyaretlerini gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Valimizi ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettikten sonra Odamızda bizlere hitap etti.

Bu arada lisanslı depo yatırımı ile başarılı işlere imza atan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Mehmet Mühsürler ve ekibini tekrar tebrik ediyorum.

TOBB Başkanımızdan, Odamızın arsasının alınması, G3 platformunun Afyonkarahisar’da yapılması ve Oda-Borsa Futbol ligi ile ilgili taleplerimizi ilettik ve kendisi de elinden geleni yapacağını bizlere söyledi. İlimize gelip bizleri onurlandıran, taleplerimizin gerçekleşmesi için her zaman üstün gayret gösteren, TOBB Başkanımıza sizlerin huzurunda şükranlarımı tekrar arz etmek istiyorum” ifadesinde bulundu.

ODA FAALİYETLERİYLE İLGİLİ DUYURULARDA BULUNDU

ATSO Üyelerine Oda faaliyetleriyle ilgili duyuru yapmak istediğini yaptığı konuşmasında söyleyen Serteser “Oda faaliyetlerimizle ilgili sizlere son bir duyuru yapmak istiyorum. Günümüzde ikiz dönüşüm süreci önemli bir dönüm noktası oldu. ATSO olarak bu durumun öneminin farkında olduğumuz için Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm süreçlerine Oda olarak da uyum sağlama çalışmalarımızı hızla yapmaktayız. Yeşil Dönüşüm Süreci ile ilgili olarak 2013 yılında yapılan fizibilite çalışmaları, 2015 ve 2017 yıllarında proje olarak yapılan yenilenebilir enerji çalışmaları ve 2020 yılında sıfır emisyon vizyonu ile alınan Yeşil Bina sertifikası sonucunda dünyanın en yeşil binası seçilmemiz, yeşil dönüşüme bakış açımızın ispatı durumunda” dedi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM” KONUSUNA DEĞİNDİ

Meclis salonunda üyelere yaptığı konuşmasının sonunda “Dijital Dönüşüm” konusuna değinen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “İkiz dönüşümün diğer odak noktası ise Dijital Dönüşüm. ATSO olarak hem dijital dönüşüm hem de iş yapma kolaylığı vizyonumuz ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Üyelerimizin online olarak daha rahat ve kolay iş yapabilmeleri için ATSONET çalışmalarımızı tamamladık. E-Devlet üzerinden, kısa mesaj doğrulaması ile güvenli üyeliklerini yapan üyelerimiz, online hizmet sunduğumuz bütün işlemlere ve şirketlerinin bilgilerine tek bir sayfadan ulaşabilecekler. Sürekli geliştirebileceğimiz sisteme siz meclis üyelerimizin dahil olmalarını ve programın yaygınlaştırılmasında desteklerinizi hassasiyetle rica ediyoruz” ifadesinde bulundu.