CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında "disleksi" hastalığı nedeniyle öğretmeni tarafından dışlanan ve oyun grubuna alınmayan öğrencinin “yürekleri sızlatan” olayını Meclis gündemine taşıdı.

Gözden kaçırmayın

Yurdunuseven: AK Parti’de siyaset milletin menfaati için yapılırYurdunuseven: AK Parti’de siyaset milletin menfaati için yapılır

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında "disleksi" hastalığı nedeniyle öğretmeni tarafından dışlanan ve oyun grubuna alınmayan öğrencinin “yürekleri sızlatan” olayını Meclis gündemine taşıdı.
Afyonkarahisar’daki bir ilkokulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan gösteriye çıkarılan ve bir anda herkesin içinde sınıf öğretmeni tarafından sahneden alınarak uzaklaştırılan öğrencinin yaşadığı durum ülke gündemine oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

OLAY HERKESİ DERİNDEN ÜZDÜ
Grup Başkanvekili Köksal, yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü belirterek, “Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Atatürk İlkokulu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, ilkokul 4. sınıf öğrencisi M.E.T.’nin sınıf öğretmeni tarafından gösteriler sırasında sahneden alınarak kenara götürülmesi, akranları gösteriye devam ederken merdivenlerde bekletilmesi hepimizi derinden üzdü. Olayı fark eden öğrencinin ailesine ise sınıf öğretmeninin “ilgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksi’ şeklinde cevap verdiği iddiaları ve konunun ülke gündemine yansıması ile ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı duyuruldu. Kaynaştırma öğrencilerinin diğer öğrenciler ile ayrıştırılmadan hatta uyum eğitimi ile müfredat çerçevesinde daha fazla ilgilenilmesi, eğitim ve öğretim hayatındaki tüm aktivitelerde eşitçe yer alarak diğer tüm öğrencilerimiz ile topluma kazandırılması gerekirken akranları ile veliler ve öğretmenlerin önünde kalabalık içerisinde gösteriye dahil edilip daha sonrasında yine aynı kalabalık önünde sahneden indirilmesi üzücü ve düşündürücüdür.” ifadelerini kullandı.

DİSLEKSİ HASTASI ÖĞRENCİNİN TOPLUM İÇERİSİNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ KONUMDA BIRAKILMASI KAYNAŞTIRMA EĞİTİM İLE NE KADAR İLİNTİLİDİR?
Grup Başkanvekili Köksal, önergesinde Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti: “Gösteri esnasında sahneden alınan öğrenciye daha önce okulun rehber öğretmeni ve sınıf öğretmeni gözetiminde disleksi tanısı için Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne başvuru yapılmış mıdır ve aile bu konuda bilgilendirilmiş midir? Türkiye genelinde kaç okulda, kaç sınıfta, kaç tane kaynaştırma öğrencisi vardır ve dahil olmaları gereken kaynaştırma eğitimleri konusunda öğretmenlere gerekli bilgilendirme yapılmakta mıdır? Disleksi olan öğrencilerin stres yaşamaması gerektiği bilinirken, toplum içerisinde küçük düşürücü konumda bırakılması, alması gereken kaynaştırma eğitimi ile ne kadar ilintilidir? Yönetmelikte yer alan kaynaştırma eğitimleri öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için eksik mi uygulanmaktadır? MEB’in bu konuda hazırladığı bir rapor mevcut mudur?”